Computermotherboard cpu is de voeding belangrijk? Wat zijn de interfacedraad?

December 25, 2020
Laatste bedrijfsnieuws over Computermotherboard cpu is de voeding belangrijk? Wat zijn de interfacedraad?

Motherboard cpu voedinggroef en kring

Er zijn twee gemeenschappelijke de inputinterfaces van de mainboardvoeding: mainboard 24pin-groef en cpu-voedinggroef. De eerstgenoemde is een vaste 24pin-specificatie op de meeste raad, terwijl de laatstgenoemden 4Pin, 8pin, 8 + 6pin, of zelfs dubbele 8pin „hevige voeding“ volgens het verschillende mainboard plaatsen zullen geven.

In feite, zelfs als slechts één 8pin in de dubbele 8pin-groef wordt opgenomen, kan het normaal werken. Het doel om twee 8pins te geven is het stabieler te maken wanneer de frequentie wordt overschreden. Nochtans, kan dit niet direct bepalen hoeveel de prestaties van de frequentie beter zijn, kan het slechts als hulpvoedingmiddel worden beschouwd.

Men zou moeten opmerken dat hoewel de voedinginterface van de kaart van cpu en van de grafiek 6pin en 8pin heeft, het ontwerp verschillend is. Probeer niet om het door kracht op te nemen, om „mirakel“ te vermijden.

Het voedingdeel van cpu is samengesteld uit „veelfasige parallelle“ controlekring, waarin de standaardvoeding van elke fase uit een condensator, een inductor en een paar MOS transistors samengesteld is, en een PWM-spaander is de oorzaak van de controle, die het aantal voedingfasen bepaalt.

Nochtans, zijn er ook een combinatie „twee inductors per fase“, of vier MOS transistors omhoog in een groep „twee en twee onderaan“. De meer gebruikte materialen, meer luxueus het is. Nochtans, hangt het ook van het merk en de specifieke modelspecificaties van de gebruikte componenten af. Sommige slechte 8 faseapparaten kunnen niet beter zijn dan 6 de faseapparaten van anderen.

Welke is de voedinglijn van computer cpu?

De lijn van de computercpu voeding kan in 4Pin en 8pin worden verdeeld. In het verleden, vergde de oude motherboard cpu hulpvoeding slechts 4Pin, maar nu is motherboard fundamenteel 8pin-voeding. 4Pin is slechts half minder dan 8pin. De definitie van voeding is hetzelfde.

ATX-de voedingspecificatie bepaalt dat de gele lijn van hulp de voedinglijn van cpu + 12V is, en de zwarte lijn is gronddraad. De cpu-voedinglijn wordt getoond in de figuur hieronder:

laatste bedrijfsnieuws over Computermotherboard cpu is de voeding belangrijk? Wat zijn de interfacedraad?  0

Waar is de cpu-voedinginterface op motherboard?

De machtscontactdoos van cpu is gewoonlijk naast de cpu-interface, die gewoonlijk speld is vier of acht spelden, zoals die in rood in het cijfer wordt omcirkeld

laatste bedrijfsnieuws over Computermotherboard cpu is de voeding belangrijk? Wat zijn de interfacedraad?  1

Het cijfer toont vier spelden, d.w.z., vier spelden. Sommige motherboards kunnen acht spelden hebben. Over het algemeen, high-end verschijnen motherboards, omdat high-end motherboards overclock cpu kunnen, en het overclocking vereist meer voeding en stabielere voeding.